Bulgaria, înaintea României: Și-a îndeplinit aproape toate angajamentele de intrare în anticamera euro, ERM ll

0

Bulgaria a îndeplinit practic toate angajamentele asumate acum un an pentru a intra în ERM II, anticamera zonei euro. Cel puțin așa rezultă din informațiile Ministerului de Finanțe bulgar. România intenționează, deasemenea, să introducă moneda euro, însă ultima estimare a guvernului de la București este pentru 2024.

Bulgaria mai are însă două angajamente restante. Primul constă în analiza sectorului bancar bulgar de către oficialii Băncii Centrale Europene, document ale cărui rezultatele vor fi anunțate, probabil, la 26 iulie, potrivit Novinite.

Un alt angajament se referă la unele modificări legale. Pentru a îndeplini această cerință, Adunarea națională trebuie să adopte Legea privind întreprinderile publice. Acesta este aprobat în primă lectură, iar termenul limită pentru propuneri este 17 iulie.

Alt angajament marcant include proiectul de amendare a Legii privind spălarea banilor, care, deși înaintat parlamentului la 3 iulie, până acum nu a fost dezbătut de deputați.

În ciuda progreselor înregistrate, intrarea sincronă dorită în ERM II și în Uniunea bancară este puțin probabil să aibă loc în perioada planificată a guvernului – iulie 2019. Cel mai probabil, aceasta va avea loc în toamnă.

Share.

Lasă un comentariu