Bulgaria: Benzinăriile și-au redus vânzările cu până la 40 – 80%, din cauza stării de urgență

0

După ce Bulgaria a declarat stare de urgență din cauza coronavirusului, consumul de combustibil a scăzut cu peste 40% în marile orașe și pe autostrăzi și cu aproape 80% în orașele mici. De asemenea, situația creează o presiune asupra prețurilor carburanților – susține purtătorul de cuvânt al Asociației Naționale a Comercianților și Transportatorilor de Combustibil, Simo Simov, citat de BGNES.

Benzinării mari au fost alimentate cu mai mult de douăzeci de zile în urmă. Deși consumul a scăzut, acestea nu sunt în măsură să reducă încă prețurile, ceea ce provoacă nemulțumiri destul de acute în societate. În plus, Parchetul bulgar s-a adresat autorității pentru Concurență cu privire la motivul pentru care prețurile nu sunt reduse.

“Când cumperi ceva la un preț foarte mare, nu îl poți vinde în pierdere, deoarece Legea TVA interzice să se lucreze în pierdere”, a explicat Simov, potrivit Novinite.

În zonele mai mici, cu consum redus, benzinăriile sunt mai flexibile și sunt capabile să vândă combustibili ieftin. Acest lucru a dus la crearea unor noi tensiuni – unii reușesc să scadă prețurile, iar alții nu, a spus purtătorul de cuvânt al asociației.

Potrivit lui Simov, și dinamica prețurilor pieței mondiale face imprevizibilă evoluția pieței bulgare.

Share.

Lasă un comentariu