Bulgaria aprobă transferul a 20% din drepturile de explorare a unor perimetre offshore de la Shell la Repsol

0

Guvernul bulgar a declarat, miercuri, că a aprobat transferul a 20% din drepturile de explorare în zona offshore Block 1-14 Khan Kubrat, în Marea Neagră, către Repsol Bulgaria Khan Kubrat, de la Shell International Exploration and Development Italia.

Guvernul a mandatat ministrul Energiei, Temenujka Petkova, să semneze un acord suplimentar cu companiile pentru a finaliza transferul, a declarat guvernul, în urma întâlnirii sale săptămânale, potrivit Seenews.com.

În urma transferului, Shell International Exploration and Development Italia va deține 50% din drepturile de explorare a petrolului și gazelor în perimetrul Block 1-14, australienii de la Woodside Energy vor rămâne cu o participație de 30% deținută prin sucursala bulgară, iar Repsol Bulgaria Khan Kubrat va deține 20%.

În decembrie, guvernul a aprobat decizia Shell International Exploration and Development Italia de a transfera 30% din drepturile sale către Woodside Energy. La începutul lui 2018, Woodside Energy a declarat că a semnat un acord cu Shell International Exploration and Development Italia, pentru a achiziționa o participație de 30% neangajantă în blocul 1-14 Khan Kubrat.

Luna trecuta, operatorul de foraj offshore cu sediul la Londra Noble Corporation a declarat ca Shell i-a contractat nava Noble Globetrotter II pentru a for a în partea bulgară a Mării Negre, începand cu primul trimestru al anului 2019.

În ianuarie 2018, Shell a finalizat cu succes un studiu geofizic cuprinzător în zona de licență Khan Kubrat și a declarat că se așteaptă să înceapă forajul de explorare la sfârșitul anului 2018 sau la începutul lui 2019.

Share.

Lasă un comentariu