Bugetul lui Trump diminuează finanțarea energiei verzi

0

Administrația Trump a lansat luni propunerea de buget pentru 2019. Partea energetică se concentrează pe o strategie “totală” și propune reduceri pentru mai multe programe de energie verde.

În conformitate cu planul, Departamentul Energiei va înregistra o ușoară creștere a fondurilor la 30,6 miliarde de dolari față de actuala sumă de 30,1 miliarde de dolari, dar acea sumă suplimentară va merge către prioritățile de administrare, cum ar fi modernizarea arsenalului nuclear și cercetarea și dezvoltarea energiei fosile. Alte programe, cum ar fi Biroul de Eficiență Energetică și Energii Regenerabile (EERE) și Agenția pentru Energie Avansată (ARPA-E), ar primi mult mai puțin decât nivelurile actuale de finanțare.

Potrivit cifrelor publicate de DOE, energia și programele conexe vor primi 2,5 miliarde de dolari în bugetul propus pentru 2019 – o scădere de 1,9 miliarde de dolari din bugetul pentru anul 2017. EERE primește 696 milioane de dolari, o reducere de 1,3 miliarde de dolari față de bugetul din 2017. Un program de creștere a electrificării pe terenuri indigene ar pierde 6 milioane de dolari, potrivit greentechmedia.com.

Share.

Lasă un comentariu