Bugete mai mari pentru instalarea sistemelor fotovoltaice și achizițiile auto

0

Programul “Rabla Clasic” pentru persoane fizice şi programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice vor beneficia de sume suplimentare după ce Guvernul a decis, joi, rectificarea bugetului Administraţiei Fondului pentru Mediu, informează Ministerul Mediului.

Bugetul pentru “Rabla Clasic” a fost suplimentat cu 135 milioane de lei, sumă care reprezintă aproximativ 20.000 de prime de casare, iar programul pentru sisteme fotovoltaice va beneficia de fonduri suplimentare de 536 milioane lei.

Bugetul programului pentru instalarea de sisteme fotovoltaice a fost suplimentat cu 536 milioane lei, sumă asigurată din Programul Operaţional Regional (POR), pentru cele 7 regiuni de dezvoltare ale României, mai puţin Bucureşti-Ilfov (această regiune nefiind eligibilă prin POR).

Această sumă se adaugă celor 120 milioane lei, disponibili deja în bugetul AFM pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, totalizând un buget de 656 milioane lei pentru programul care vizează instalarea de sisteme fotovoltaice la gospodării individuale, pentru producţia de energie electrică şi termică din surse 100% ecologice, conform Agerpres.

“Suntem pregătiţi să lansăm cel mai ambiţios program de mediu din ultimii ani. Prin intermediul acestuia, aproximativ 30.000 de gospodării din România vor putea să îşi reducă costurile cu factura la energie şi chiar să devină prosumatori, deoarece orice cantitate de energie produsă şi neutilizată va fi automat livrată în reţea, valoarea acesteia urmând să fie scăzută din costul total al facturii”, a precizat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Share.

Lasă un comentariu