BSOG extrage primele gaze din Marea Neagră la sfârșitul anului 2021

0

Black Sea Oil and Gas (BSOG), companie controlată de gigantul american Carlyle și momentan singura companie care a luat decizia de a investi în noile resurse de gaze de pe platoul continental al Mării Negre, va extrage primele gaze la finalul anului viitor, după investiții totale de 600 de milioane de dolari, scrie e-nergia.ro. Americanii amintesc că, dacă la acel moment actualele prevederi din legea offshore nu vor fi modificate, iau în calcul să dea statul român în judecată.

“Proiectul de Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD) este realizat în prezent în proporţie de 36% și estimăm că vom începe producţia de gaze la sfârşitul anului 2021”, a declarat Mark Beacom, CEO al BSOG.

Proiectul este acum realizat așadar în proporție de circa o treime. “În trimestrul II al acestui an am reușit să finalizăm o etapă importantă din proiect, transportul celor 147 km de conductă de la furnizorul nostru din Grecia până la portul Midia unde se află depozitate în prezent, transport realizat în timpul stării de urgenţă, cu respectarea deplină a tuturor restricțiilor pentru COVID-19 existente la acea vreme. Platforma de producţie Ana de la șantierul naval din Agigea este realizată în proporţie de 58%, în timp ce la stația de tratare a gazelor din Vadu lucrăm la fundații și facem progrese în mod constant”, spune Beacom.

Proiectul de dezvoltare a perimetrului derulat de fondul de investiţii american Carlyle, prin Black Sea Oil and Gas, în zona de apă mică, are un potenţial cuprins între 10 şi 20 de miliarde de metri cubi.

Share.

Lasă un comentariu