BRM discută cu o contraparte centrală externă un parteneriat pentru introducerea instrumentelor sofisticate

0

În timp ce OPCOM caută să se privatizeze și să preia serviciul de contraparte centrală de la entitatea ce urmează a fi constituită de către Bursa de Valori din București (BVB), Bursa Română de Mărfuri (BRM) negociază de ceva vreme cu o entitate externă, pentru a putea introduce împreună contracte de tranzacționare garantate prin contraparte centrală ceva mai rapid, a declarat, pentru energynomics.ro, Septiumiu Stoica, președinte AGA al BRM.

BRM a renunțat la discuțiile cu Keler (din Budapesta) și negociază în prezent cu altă mare entitate financiară europeană. Odată discuțiile finalizate, BRM ar putea lansa derivate pe gaze în România în maximum câteva luni, ne-a explicat Septimiu Stoica.

”Evident, dacă BVB ar constitui mai rapid o contraparte centrală, și BRM ar putea să se asocieze la proiect”, a spus Stoica. ”Constituirea unei astfel de entități necesită însă aprobări și proceduri birocratice care vor mai întârzia, însă, procesul de intrare in funcțiune.

Între timp, BRM speră că va lansa instrumentele derivate de care piața gazelor are foarte mult nevoie”, a mai menționat Stoica.

Share.

Despre Autor

Bogdan Tudorache

Lasă un comentariu