Brexit: Pierderea legăturilor energetice cu Europa după ”no-deal” ar costa Marea Britanie peste 2 miliarde de lire anual

0

După șirul eșecurilor din energia nucleară, Brexitul ar putea compromite posibilitatea Marii Britanii de a se bucura de energie electrică verde împreună cu națiunile europene.

Un Brexit ”no-deal” ar putea costa Marea Britanie 2,2 miliarde de lire sterline în fiecare an, deoarece rețeaua de interconectare electrică a națiunii cu vecinii săi europeni nu ar mai funcționa eficient.

Green Alliance a emis avertismentul că viitorul surselor de energie curată din Marea Britanie ar fi incert, după o serie de proiecte de energie nucleară care nu au reușit.

După ce japonezii de la Hitachi și-au anunțat retragerea din proiectul Wylfa din Țara Galilor, Marea Britanie se confruntă acum cu un “decalaj nuclear” de aproximativ 15% în furnizarea de energie electrică.

Grupurile de mediu declară că diferența poate fi astupată cu energie regenerabilă, iar secretarul de afaceri Greg Clark, a recunoscut că prețul energiei eoliene în scădere transformă acest tip de energie într-unul mai de dorit decât nuclearul, potrivit The Independent.

Cu toate acestea, rămân în continuare îngrijorări cu privire la modul în care sursele de energie variabile, cum ar fi energia eoliană și solară, pot furniza în rețea energie suficient de constantă.

O modalitate în jurul acestei probleme ar fi să investească în rețele care acoperă mai multe țări, adică atunci când vântul nu suflă în Marea Britanie, energia poate fi furnizată din altă parte.

O astfel de rețea ar oferi, de asemenea, o piață pentru energia electrică regenerabilă din țară în momente de excedent. În 2017, comerțul cu energie transfrontalieră a adus 700 de milioane de lire sterline pe piețele din Marea Britanie.

În ciuda acestor beneficii și a proiectelor în curs de desfășurare pentru a lega Marea Britanie cu Belgia și Norvegia, Marea Britanie rămâne una dintre cele mai puțin interconectate țări din Europa.

Share.

Lasă un comentariu