Bosnia Elektroprivreda BiH va începe construirea unui parc eolian la Podvelezje de 48 MW

0

Producătorul de energie electrică controlat de statul bosniac Elektroprivreda BiH a declarat că va începe în curând construcția celor 15 turbine eoliene ale viitorului parc eolian Podvelezje de 48 MW, în apropiere de sudul orașului Mostar.

Elektroprivreda BiH (EPBiH) a finalizat lucrările la construcția unei stații de transformare de 110/30 kV, a unei rețele de cablu de înaltă tensiune și a unei rețele de telecomunicații pentru nevoile viitoare ale instalației și așteaptă acum permisul de construcție pentru fundațiile turbinelor eoliene, a declarat compania, într-un comunicat citat de SEENews.com.

EPBiH a semnat un contract de concesiune pe 30 de ani pentru proiect cu guvernul din Bosnia Herțegovina – Cantonul Neretva. Proiectul va fi finanțat printr-un împrumut de la banca de dezvoltare germană KfW și prin finanțare proprie.

Conform informațiilor anterioare ale EPBoH, împrumutul KfW va fi în valoare de 65 de milioane de euro (71 de milioane de dolari), în timp ce EPBiH va investi 3 milioane de euro. Producția anuală estimată a parcului eolian este de 130 GWh.

Share.

Lasă un comentariu