Bosch discută cu autoritățile pentru a testa mașini autonome în Cluj

0

Bosch testează de câțiva ani soft-urile pentru mașinile autonome, iar compania este în discuții pentru a face un pas important: obținerea autorizației de a testa astfel de prototipuri în Cluj. Testele s-ar face în deplină siguranță, cu doi oameni la bord, iar compania ar vrea să construiască în zona Clujului și o pistă de testare, a declarat Dennis Raabe, șeful centrului de inginerie, conform Hotnews.ro.

La centrul de inginerie din Cluj, Bosch are patru tipuri de activități, iar conducerea autonomă este una dintre ele (alături de Electrificare, Conectivitate și Automotive Tradițional).

Pe partea de mașini autonome Bosch lucrează la sisteme de radar și de video, la dezvoltarea diverselor funcții de conducere autonomă, la tehnologii pe bază de inteligență artificială și la sisteme de direcție asistată electric. La Cluj se lucrează pentru toate cele cinci grade de autonomie a unei mașini.

Raabe, șeful centrului de tehnologie, spune că se lucrează la dezvoltarea de soft-uri, ca parte a platformei Bosch, dar sunt testate și componente mecanice, pentru a se vedea dacă au rezistența necesară. Există și o serie de bancuri de teste, cum ar fi cele pentru testarea direcției asistată electric, pentru a simula diversele mișcări pe un sistem real.

Sunt testați și senzori, dar se lucrează foarte mult pe domeniul numit data fusion, un procedeu de integrare a mai multor surse de date, pentru a produce indicatori mai preciși și mai folositori.

Dacă Bosch va obține autorizația de a testa mașini autonome în Cluj, în acestea vor fi mereu doi oameni: unul care se va concentra pe condus și va interveni dacă este nevoie, iar altul va urmări datele colectate.

”Încercăm să obținem autorizație pentru a face teste în anumite zone. Nu putem să începem cu centrul Clujului (…) Întâi suntem în discuții și primim feedback și, în final, dacă vom obține autorizația vom face testele cu două persoane în mașină”.

Centrul de inginerie din Cluj a fost înființat în 2013 și extins în 2015. În martie compania a anunțat că va investi 25 de milioane euro în relocarea centrului, cei 400 de angajați care lucrează în diverse amplasamente, urmând a fi mutați într-o singură clădire.

Share.

Lasă un comentariu