Bode: Electrificarea şi modernizarea căii ferate Cluj-Napoca – Episcopia Bihor, unul dintre cele mai importante proiecte

0

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, că unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură feroviară constă în electrificarea şi modernizarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor şi a semnat un acord cu primarii din Cluj-Napoca, Oradea şi Arad privind susţinerea proiectului, în valoare de 7,3 miliarde de lei.

“Este o zi importantă pentru Ministerul Transporturilor. Împreună cu primarii şi directorii CFR Infrastructură şi Companiei de Drumuri am reuşit să depăşim mai multe obstacole în calea implementării unor proiecte majore de infrastructură din Regiunea de Nord-Vest. Am avut o întâlnire de lucru cu primarii din Cluj-Napoca, Oradea şi Arad cu care am parcurs proiecte de investiţii. Unul dintre cele mai importante proiecte de infrastructură feroviară, un proiect major, este electrificarea şi reabilitarea liniei de cale ferată Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor. Am semnat un acord de implementare a acestui proiect cu cei trei primari, care să oblige toată părţile interesate să se încadreze în termenele asumate”, a precizat Lucian Bode, citat de Agerpres.

El spus că această cale ferată va duce la decongestionarea traficului de la Curtici, unde trec zilnic 1.200 de garnituri de tren de marfă. “Dacia-Renault şi Ford mi-au cerut să rezolvăm problema de la Curtici, pentru că stau trenurile zeci de ore să treacă graniţa în Ungaria din diverse motive. După electrificarea căii ferate Cluj-Napoca – Oradea – Episcopia Bihor, vom avea cea de-a doua poartă de ieşire spre Vest”, a menţionat Lucian Bode.

Share.

Lasă un comentariu