Biden promite 100% energie curată, emisii net-zero până în 2050

0

După ce a numit schimbările climatice “o amenințare existențială”, Joe Biden, lider în cursa prezidențială Democrată, a propus realizarea a 100% energie curată și emisii de carbon zero până în 2050, ca parte a unui plan de 5 trilioane de dolari pentru climă, prin anularea reducerilor de impozit introduse de Donald Trump.

Biden a promis să meargă “cu mult peste” politicile privind clima adoptate de administrația lui Barack Obama, printr-o serie de decizii executive începând cu prima zi de mandat și a spus că va cere Congresului să adopte o lege care să impună obiectivul său de reducere a emisiilor pentru 2050, conform Bloomberg. “Trebuie să luăm acum măsuri drastice pentru a aborda dezastrul climatic cu care se confruntă națiunea și lumea noastră”, a spus Biden.

Planul de 22 de pagini pe probleme de schimbări climatice a apărut ca un test- cheie pentru democrați în campania 2020. Candidații se întrec în solicitări de impozite pe carbon, interdicții privind combustibilii fosili și propuneri pe problema schimbărilor climatice de mai multe trilioane de dolari.

Biden, vicepreședintele lui Obama și un centrist care se ocupă de reconstruirea clasei de mijloc, a primit deja critici din partea rivalilor și grupurilor de mediu pentru că nu a fost destul de puternic în această chestiune, chiar înainte de lansarea propunerii sale privind clima.

Share.

Lasă un comentariu