BERD ajută al doilea oraș ca mărime din Moldova să cumpere mai multe troleibuze noi

0

Aproximativ 150.000 de persoane care trăiesc în cel de-al doilea mare oraș al Republicii Moldova, Bălți, vor beneficia de un transport public mai ecologic și mai eficient din punct de vedere energetic, cu 10 troleibuze noi finanțate de BERD și de fondul multi-donator E5P, care sprijină proiectele din Parteneriatul Estic al UE.

BERD acordă un împrumut de 2,5 milioane de euro pentru Departamentul de troleibuze din Bălți, o companie municipală. Banca a luat, de asemenea, o sumă de 1,2 milioane EUR de la E5P pentru a completa împrumutul. E5P facilitează investițiile în proiecte de eficiență energetică și de mediu.

Noile fonduri BERD și E5P urmează unui program de reînnoire a flotei de troleibuze din Bălți, care a avut loc între 2012 și 2014. Orașul a cumpărat 23 de troleibuze moderne, piese de schimb, componente de infrastructură de alimentare și alte echipamente. Modernizările au fost finanțate cu un împrumut de 3 milioane de euro de la BERD și cu o investiție de 1,6 milioane de euro din partea Facilității de investiții pentru vecinătate al Comisiei Europene.

Share.

Lasă un comentariu