Badea: Listarea Hidroelectrica în 2020, prevăzută în programul de guvernare al noului guvern liberal, este acum incertă

0

Listarea la bursă a Hidroelectrica anul viitor nu mai este certă dacă Autoritatea de Reglementare (ANRE) va obliga producătorul de energie să furnizeze energie ieftină pe piaţa reglementată către furnizorii de ultimă instanţă, care au devenit noii “băieţi deştepţi” din energie, a declarat Bogdan Badea, președintele Directoratului Hidroelectrica.

“Suntem pregătiţi 100% pentru listare, zilele acestea lansăm procedura de achiziţie a consultanţilor, însă nu mai ştiu dacă mai facem vreo listare, în condiţiile în care indicatorii de profitabilitate ai Hidroelectrica, prin ceea ce ne propune reglementatorul, reglementarea în continuare a OUG 114”, a spus Badea, citat de Agerpres.

El s-a referit la un ordin al ANRE, intrat în vigoare joi, care prevede că Hidroelectrica va livra către piaţa reglementată până la 65% din producţie, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2020, către furnizorii de ultimă instanţă. Aceasta, la un preţ mai mic decât cel de pe piaţa liberă, ceea ce ar aduce prejudicii considerabile producătorului hidro.

Share.

Lasă un comentariu