Acasă » Interes general » Australia ar putea renunța la țintele stabilite pentru regenerabile

Australia ar putea renunța la țintele stabilite pentru regenerabile

24 ianuarie 2017
Biomasă
energynomics

Vicepremierul Australiei, Barnaby Joyce, a refuzat să asume răspunderea guvernului pentru a menține țintele pentru energia regenerabilă, după un raport conform căruia parlamentarii Coaliției conservatoare ar dori să le elimine, în cazul în care Statele Unite renunță, la rându-I, la acordul privind schimbările climatice de la Paris.

Vicepremierul a exclus ieșirea din acordul de la Paris, dar a criticat obiectivele ”romantice” în domeniul regenerabilelor stabilite și a afirmat că parlamentarii au fost liberi să gândească și să se exprime, vizavi de industria verde, potrivit The Guardian.

Obiectivul Australiei ar fi să realizeze 33.000 GWh de energie din surse regenerabile până în 2020, ceea ce reprezintă o țintă de aproximativ 23%. Guvernul Abbott a redus ținta inițială de 41,000 GWh stabilită în 2015.

Luni, ziarul The Australian a citat mai mulți deputați conservatori care ar dori să se renunțe la regenerabile, argumentând că această mișcare ar ajuta atacul Coaliției conservatoare privind planul laburist de a majora energia din surse regenerabile la 50%.

Întrebat de postul de televiziune ABC dacă Australia ar trebui să reducă regenerabilele și țintele din Acordul de la Paris, Joyce a spus: „Avem un Acord, l-am semnat și îl vom onora.”

Totuși, Joyce a spus că angajamentele Australiei trebuie să fie convenabile și „să nu exercite o presiune nejustificată asupra prețurilor noastre și să livreze energie electrică la prețuri accesibile pentru gospodăriile australiene”.

„De aceea, avem o problemă cu statele care decid singure ținte de energie regenerabilă, care sunt dincolo de capacitatea lor de furnizare, iar Australia de Sud constituie un exemplu clasic.” El a spus că obiectivele statului Australia de Sud sunt „romantice” și, prin urmare, statul „nu și-a putut ține luminile aprinse”.

În pofida declarațiilor guvernului conform cărora Australia este pe cale să-și îndeplinească angajamentele de la Paris, emisiile Australiei sunt în creștere, iar estimările sunt că-și vor menține această tendință, ceea ce înseamnă că nu va reuși să-și îndeplinească obiectivele sale pentru 2030.

Etichete:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *