Acasă » Petrol și Gaze » Atlas Copco România: Cresc închirierile de echipamente din partea industriei de petrol și gaze

Atlas Copco România: Cresc închirierile de echipamente din partea industriei de petrol și gaze

25 aprilie 2016
Petrol și Gaze
energynomics

Atlas Copco România, furnizor de soluții pentru construcții, minerit și sectorul de hidrocarburi, estimează o creștere de până la 10% pentru activitatea Diviziei de Închirieri Echipamente în acest an în urma concentrării pe proiecte punctuale din industria de petrol și gaze, industria producătoare și pe lucrări în șantiere private pentru construcția de centre comerciale, hale industriale, de depozitare sau producție, arată un comunicat de presă al companiei.

„Activitatea în domeniu în primul trimestru al anului a fost sub nivelul de anul trecut. Situația a apărut în contextul în care multe dintre proiectele foarte mari de anul trecut au fost implementate deja în perioada de iarnă, când în mod normal activitatea este scăzută. Această scădere nu este legată de activitatea normală din industrie și sectorul de construcții din România. Ne așteptăm ca până la șfârșitul anului să înregistrăm o creștere de cel puțin 5-10% pentru divizia de închiriere de echipamente”, a declarat Marius Cristescu, Rental Manager Atlas Copco pentru România, Bulgaria și Serbia.

Atlas Copco România, filială locală a producătorului suedez de echipamente, furnizează compresoare, generatoare, unelte pentru sectorul construcțiilor, minerit, petrol & gaze și sisteme de asamblare pentru industrie. Afacerile companiei au ajuns la finalul anului trecut la peste 22 de milioane de euro în România. Divizia de Închirieri Echipamente a investit 1 milion de euro în flota de utilaje disponibile pe plan local.

În primele trei luni ale anului cele mai multe solicitări de închirieri de echipamente, compresoare și generatoare au provenit din industria de petrol și gaze, în principal din sectorul de rafinare, unde companiile investesc în mentenanța proceselor.

„Companiile active în România în domeniul de exploare și producție de petrol și gaze caută și câștigă contracte în afara granițelor, în cadrul cărora participăm cu tehnica Atlas Copco. Deși sunt restructurări în zona de explorare și producție, iar activitatea aproape a sistat complet în România, celelalte două segmente, de transport și rafinare, sunt active”, a spus Marius Cristescu.

Proiectele din infrastructură, o pierdere de timp și energie

În ceea ce privește preferințele principalilor clienți, majoritatea optează pentru echipamente cu randament ridicat și eficiență în exploatare, pentru perioade reduse de timp și operațiuni tehnice speciale. Referitor la domeniul investițiilor publice și al șantierelor pentru lucrări de infrastructură, reprezentanții companiei întrevăd un volum minim de activitate.

„Având în vedere că este un an electoral, iar banii se duc spre pensii, ajutoare sociale sau creșteri salariale bugetare, pot exista inaugurări pe hârtie, nu și în realitate. Ar trebui să ne bucurăm dacă se finalizează proiectele începute în 2012-2014. În Departamentul de Închirieri nu mai căutăm proiecte în infrastructură, ar fi o pierdere de timp și energie. Ne concentrăm pe tot ce nu ține de proiecte cu bani de la buget”, a declarat Marius Cristescu.

Cele mai recent proiect în care divizia de Închiriere de Echipamente Atlas Copco a fost implicată este cel de revizie și reparație a platformei marine de exploarare Diamond Offshore, care s-a aflat în Marea Neagră pentru operațiuni de prospecțiune.

„Lucrările de revizie și reparații ale platformei marine au necesitat un flux constant și de mare volum de aer comprimat pentru acționarea utilajelor și aparaturii, ceea ce înseamnă că a trebuit să includem în această lucrare unele dintre cele mai noi și eficiente utilaje din flota de închiriere”, a declarat Marius Cristescu.

***

Atlas Copco este lider global în soluții pentru productivitate sustenabilă și dezvoltă produse și servicii axate pe productivitate, eficiență energetică, siguranță și ergonomie. Compania furnizează compresoare, soluții de vacuum și sisteme de tratare a aerului, echipamente pentru construcții și minerit, unelte pneumatice și sisteme de asamblare. Fondată în 1873 în Stockholm, Atlas Copco este prezentă în 180 de țări, are peste 44.000 de angajați și a înregistrat în 2014 venituri totale de 10,3 miliarde de euro. Anul acesta, la World Economic Forum, Atlas Copco a fost inclusă în topul celor mai sustenabile 100 companii din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *