ArcelorMittal confirmă disponibilitatea de vânzare a unității de la Galați

0

Într-un comunicat de presă, ArcelorMittal a anunțat că a înaintat Comisiei Europene o propunere de pachet de separare care să răspundă preocupărilor pe care CE le-a ridicat în timpul verificărilor privind achiziția unității Ilva (Italia).

Pachetul de separare propus include unitatea ArcelorMittal de la Galați (România), dar și alte active, precum ArcelorMittal Piombino, singura linie de zincare din Italia, ArcelorMittal Skopje (Macedonia), ArcelorMittal Ostrava (Republica Cehă) și ArcelorMittal Dudelange (Luxemburg).

“Propunerea de a vinde aceste active rămâne ca subiect al analizei finale și aprobării Comisiei Europene, dar și al concluziilor informărilor și proceselor de consultare cu comitetele întreprindere locale și cel la nivel european”, precizează grupul. Orice vânzare va fi condiționată de finalizarea achiziției Ilva de către ArcelorMittal, pentru care se așteaptă o decizie finală a Comisiei Europene înainte de 23 mai 2018.

ArcelorMittal Galați numără aproximativ 5.600 de angajați și este cel mai mare combinat integrat din țară și lider în fabricarea produselor siderurgice, cu o capacitate de producție de 3 milioane tone oțel. Grupul are șase unități în România, incluzând Galați, Tulcea – cariera de var, Iași, Roman, Hunedoara și Romportmet – operator portuar la Dunăre.

Share.

Lasă un comentariu