Aproximativ 4 milioane de mașini electrice și peste 300 de modele vor rula în Europa anului 2025

0

Numărul vehiculelor electrice din Europa va crește dramatic în următorii ani. Circa 214 modele de vehicule electrice vor fi disponibile pe piețele europene în 2021, în creștere de la aproximativ 60 în 2018. Se așteaptă ca până în 2025 să existe peste 330 de modele de vehicule electrice (VE) disponibile.

“Până de curând, piața de VE a fost limitată la o nișă de adoptări timpurii, dar peisajul de mâine va fi foarte diferit, deoarece VE-urile intră într-o nouă fază și vor fi mai aproape de piața de masă”, se arată într-o analiză T&E citată de Business New Europe și Novinite.

Conform prognozei din perioada 2019-2025, producția de mașini electrice în Europa va crește de 6 ori la peste 4 milioane de mașini, realizând o cotă de piață de aproximativ 20%. Cei mai mari producători sunt companii din Germania, Franța, Spania și Italia, precum și fabrici din Slovacia, Cehia și Ungaria.

Toți principalii producători europeni – Volkswagen, BMW și Daimler, PSA și Renault-Nissan-Mitsubishi se bazează din ce în ce mai mult pe modelele electrice, potrivit unei analize care spune că companii precum Fiat Chrysler, Ford și Tesla sunt de asemenea în joc.

Lucien Mathieu, analist al transporturilor și al emobilității la T&E, a declarat: „Mulțumită standardelor UE privind CO2 pentru mașini, Europa urmează să vadă un val de mașini electrice noi, care vor străbate distanțe mai lungi și vor fi mai accesibile. Aceasta este o veste bună, dar lucrurile nu sunt gata. Avem nevoie de guverne care să ajute la extinderea rețelei de încărcare la domiciliu și la locul de muncă și avem nevoie de modificări la impozitarea mașinilor pentru a face mașinile electrice și mai atractive decât cele poluante.”

Companiile europene au investit până acum un total de 163 miliarde de dolari în dezvoltarea de mașini electrice.

Share.

Lasă un comentariu