APIA începe plăţile pentru subvenţia la motorină aferentă ultimului trimestru din 2016

0

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a început să efectueze plățile pentru cantitatea de motorină utilizată în agricultură pentru trimestrul IV 2016, în sumă totală de 78,15 milioane de lei. Astfel, cei 8.836  de beneficiari urmează să își primească banii în cont până la sfărșitul săptămânii, se arată într-un comunicat al Agenției.

”Anunţăm potenţialii beneficiari că, până la data de 2 mai 2017 inclusiv, se depun cererile de plată a ajutorului pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 1 ianuarie-31 martie 2017”, informează APIA. ”Cererile de plată pot fi depuse de administrator/reprezentantul legal sau împuternicitul acestuia, caz în care împuternicirea este emisă de către administratorul /reprezentantul legal şi este însoţită de copia actului de identitate al persoanei împuternicite”, au explicat reprezentanții APIA.

Potrivit APIA, beneficiarii pentru care a fost emis acordul prealabil de finanţare pentru anul 2017, depun cererile de solicitare a ajutorului de stat însoţite de o situaţie centralizatoare privind cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în trimestrul respectiv, precum şi documentele prevăzute de Ordinul MADR nr.1727/2015 pentru aprobarea procedurilor specifice de implementare şi control, necesare aplicării schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură”.

”În perioada 2017-2020, diferenţa dintre rata accizei standard şi rata accizei reduse se acordă ca ajutor de stat sub formă de rambursare. Valoarea accizei pentru anul 2017 este de 1,4185 lei/litru”, au mai explicat reprezentanții APIA.

Share.

Lasă un comentariu