APIA critică proiectul PMB de subvenționare a achiziției de taxiuri nepoluante

0

Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA) a trimis o analiză însoțită de propuneri de modificare a proiectului Primăriei Municipiului București intitulat „Rabla pentru taximetre”.

APIA critică în termeni destul de duri proiectul primăriei, prin intermediul căruia edilii vor să ofere o subvenție de 3.000 de euro fiecărui taximetrist care vrea să-și înlocuiască mașina cu una mai puțin poluantă, potrivit profit.ro.

Printre punctele criticate se numără ambiguitatea referitoare la norma de poluare pe care ar trebui să o aibă noile taxiuri cumpărate cu eco-voucherul oferit de primărie și lipsa unei prevederi explicite despre mașini electrice. APIA precizează că apreciază inițiativa „extrem de binevenită și oportună”, dar spune că „elementele de detaliu ne fac să remarcăm o inconsistență a acestora în raport cu maximizarea efectelor urmărite”.

Primăria București a anunțat recent că vrea să introducă un sistem de eco-vouchere prin care să-i stimuleze pe taximetriști să-și înlocuiască mașinile poluante Euro 1 – Euro 4, cu mașini noi, nepoluante. Ei ar putea primi un voucher în valoare de 3.000 de euro, care se va scădea din prețul mașinii. Voucherul s-ar putea combina cu subvențiile acordate prin Programul Rabla și Rabla Plus.

Share.

Lasă un comentariu