Anton: Am reușit să provocăm o dinamică investițională pe care sistemul energetic nu a mai cunoscut-o în ultimii 10 ani; Exxon nu a purtat discuții cu ministerul

1

Investițiile în domeniul energetic au accelerat și au fost create premisele pentru investiții noi, a spus ministrul Energiei Anton Anton, într-o conferință de presă.

„Am reușit să provocăm o dinamică investițională pe care sistemul energetic nu a mai cunoscut-o în ultimii 10 ani”, a declarat el, conform financialintelligence.ro.

Anton a negat, însă, faptul că ar fi fost contactat de Exxon, pentru a negocia pe tema retragerii din proiectul Neptun Deep.

Anton spune însă că vrea să “încheie negocierile” cu Exxon, “este o chestiune pentru care ALDE insistă”, conform e-nergia.ro

Anton a oferit câteva exemple de investiții reușite, cum ar fi centrala Romgaz de la Iernut – cea mai mare investiție în derulare –finalizată în proporție de 75% sau investiția de la Paroșeni, prima centrală a CE Hunedoara conformă cu legislația de mediu. Ministrul a mai vorbit și despre grupul energetic de 200 MW în ciclu combinat și cogenerare de înaltă eficiență ce va fi construit la termocentrala Craiova II, amintind, totodată, și lucrările de modernizare ale Hidroelectrica.

Share.

1 Comment

  1. Centrala de la Iernut este o realizare.Ramane sa vedem din ce gaz va functiona si cu ce costuri.Dar astea sunt nesemnificative , mai ales cand zilele de ministru sunt numarate.Pentru restul nu aveti nici-un merit.Daca investitiile de la grupul nou Rovinari si grupurile 3-4 Cernavoda erau aprobate si incepute erau mari realizari.

Lasă un comentariu