ANRE va primi acces la sistemele ACER

0

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a anunțat că va primi acces la sistemele ACER.

”ANRE a îndeplinit toate cerințele stabilite de Agenția pentru Cooperarea Autorităților de Reglementare din domeniul Energiei (ACER) cu privire la implementarea sistemelor de securitate a datelor privind integritatea și transparența pieței angro de energie, în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1227/2011 (REMIT). Comisia de auditare, formată din reprezentanți ai ACER și reprezentați ai altor autorități de reglementare, a validat conformitatea politicilor de securitate ANRE cu cerințele Agenției europene privind securitatea și integritatea datelor REMIT”, a anunțat instituția.

Ca urmare a finalizării procesului de auditare, ANRE va primi acces la sisteme ACER și va putea să analizeze sau să folosească în investigații datele colectate de agenția europeană. Scopul este acela de a crește transparența și stabilitatea piețelor energetice europene și combaterea manipulărilor de piață, în beneficiul consumatorului final.

De asemenea, acordarea accesului la datele REMIT, înseamnă și intensificarea colaborării, în special cu privire la monitorizarea pieței de energie și gaze naturale, cu alte autorități de reglementare ale unor state din Uniunea Europeană, precum Germania, Franța, Lituania, Belgia, Olanda, Italia, Austria, Ungaria, Slovenia, Marea Britanie, Danemarca, Finlanda, Suedia, care au fost auditate și îndeplinesc cerințele de securitate.

Share.

Lasă un comentariu