ANRE va finaliza “în scurt timp” normele de aplicare pentru amendamentele aduse OUG 114

0

Bogdan Tudorache

Autoritatea de reglementare în domeniul energiei (ANRE) a anunțat că urmează să definitiveze ”în scurt timp” normele de aplicare ale amendamentelor aduse OUG 114, cel puțin în aceea ce privește diminuarea contribuției anuale a unităților pe cărbune și în cogenerare.

”ANRE urmează a finaliza în scurt timp proiectul de modificare a Metodologiei privind calculul și stabilirea contribuției bănești anuale prevăzute la art.2 alin. (31) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.33/2007 privind organizarea și funcționarea ANRE, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 160/2012, astfel cum a fost introdus prin Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 114/2018 (Anexa nr. 1 la Ordinul ANRE nr. 18/2019), în urma căruia contribuția anuală percepută de la titularii licențelor de exploatare comercială a capacităților de producere a energiei electrice pe bază de cărbune, precum și a celor de producere a energiei electrice și termice în cogenerare, va fi diminuată începând cu data de 01.04.2019”, spun oficialii ANRE.

”Prin acest act normativ se va reglementa inclusiv modalitatea de regularizare a contribuției anuale percepută de la titularii de licență menționați anterior, prin facturarea diferenței dintre valoarea contribuției calculată inițial (2% din cifra de afaceri) și valoarea contribuției calculată potrivit acestei noi reglementări”, se arată în textul comunicatului.

Potrivit noilor amendamente, producătorii pe cărbune și în cogenerare nu vor plăti nici o taxă către ANRE.

Share.

Lasă un comentariu