ANRE nu mai are atribuții în privința managerilor și auditorilor energetici

0

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE a anunțat că nu mai are ca atribuții atestarea managerilor energetici și autorizarea auditorilor energetici, ca urmare a aplicării Ordonanței de Urgență a Guvernului nr.1/2020.

Autoritatea precizează într-un anunț postat pe site-ul instituției că va restitui solicitanților sumele achitate pentru obținerea atestatelor de manager energetic, a autorizațiilor de auditori energetici și respectiv prelungirea acestor documente, în situațiile în care ANRE nu a finalizat procedura de autorizare, respectiv atestare. De asemenea, documentațiile aflate in lucru, transmise de către solicitanți vor fi restituite prin poștă, cu confirmare de primire.

ANRE precizează că din 15 ianuarie solicitările referitoare la obținerea atestatelor de manageri energetici, a autorizațiilor de auditori energetici persoane fizice și juridice, a autorizațiilor de societate prestatoare de servicii energetice și respectiv prelungirea acestor documente precum și orice alte solicitări sau clarificări legate de aceste aspecte vor fi adresate Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

Share.

Lasă un comentariu