ANRE cumpără aplicații mobile pentru comparatoarele de prețuri

0

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei – ANRE achiziționează aplicații mobile – comparatoare de prețuri și tarife pentru piața de energie și gaze. Potrivit anunțului publicat de Autoritate, valoarea estimată a achiziției este de 109.000 lei, fără TVA. ANRE va desemna câștigătoare oferta cu prețul cel mai scăzut.

În document se precizează că se dorește realizarea unei suite de aplicații mobile care să ajute ANRE în îndeplinirea obiectivului de promovare a unei piețe interne europene de energie electrică și gaze naturale sigură, competitivă și durabilă din punct de vedere al mediului și al unei deschideri efective a acesteia în beneficiul tuturor clienților și furnizorilor din Uniunea Europeană. Aplicațiile ce urmează a fi achiziționate vor face accesibile comparatorul de prețuri energie electrică și cel de oferte tip de furnizare a gazelor naturale pentru dispozitivele mobile care dețin sisteme de operare IOS, Android și Windows Phone 8, explică specialiștii ANRE, conform investenergy.ro.

Pe lângă cerințele tehnice obligatorii pe care trebuie să le îndeplinească, aplicațiile mobile vor conține un modul cu informații despre ANRE și module comparator oferte-tip de furnizare a gazelor naturale și oferte de furnizare a energiei electrice.

Astfel, prețul gazelor naturale se va calcula automat, pentru fiecare client final în funcție de localitate, tranșe de consum annual sau modalitatea de racordare.

Pe lângă preț, mai sunt și alte criterii după care se face comparația între oferte tip de furnizare a gazelor naturale. Aplicația pentru modulul comparator de preț pentru ofertele de furnizare a energiei electrice determină valoarea facturilor pentru un consum de energie dat de către client, în funcție de zona de rețea.

Aplicația realizează o comparație între valorile facturilor emise de către furnizorii concurențiali/FUI opționali versus FUI obligați, precum și între valorile facturilor furnizorilor concurențiali. Data limită a depunerii ofertei tehnice este 13 august.

Share.

Lasă un comentariu