ANRE a decis prelungirea cu șase luni a termenului de rezervare de capacitate suplimentară pe conducta BRUA

0

ANRE a decis luni să ofere o nouă prelungire de șase luni termenului de depunere a cererilor de rezervare de capacitate suplimentară pentru conducta BRUA, după alte două prelungiri, potrivit unor surse apropiate situației citate de financialintelligence.ro.

La finalul anului trecut o bună parte a contractelor de rezervare de capacitate de transport de gaze pentru viitoarea conductă BRUA, ce va întări interconectarea dintre România și Ungaria, contracte semnate la finalul lui 2017, au fost reziliate de către firmele ofertante (din Ungaria) până la data limită de 14 decembrie 2018, conform profit.ro.

Publicația a arătat că următoarea rundă de rezervare, derulată în perioada 7-21 ianuarie 2019, s-a finalizat cu un volum de capacitate de transport rezervată sub minimul necesar pentru ca investițiile în noua conductă să fie rentabile din punct de vedere economic, după cum au anunțat, atunci, operatorii de transport de gaze din România și Ungaria, Transgaz și FGSZ. Situația s-a menținut până în prezent, termenul de anterior de depunere a ofertelor expirând luni.

Share.

Lasă un comentariu