ANRE a aprobat regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale

0

Comitetul de reglementare al arbitrului pieței energetice, ANRE, a aprobat în ședința de ieri Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale, conform unui comunicat remis energynomics.ro.

Regulamentul stabilește etapele şi condiţiile privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale printr-un proces unitar, transparent şi nediscriminatoriu și se aplică de către operatorii sistemului de transport și operatorii economici autorizați de ANRE.

Regulamentul permite creșterea gradului de protecție a solicitanților, informarea cât mai corectă și completă a acestora prin impunerea unor obligații operatorului sistemului de transport, crearea premiselor creşterii concurenţei pe piaţă permiţând solicitanţilor să aleagă operatorii economici autorizaţi de ANRE care să desfăşoare activităţile legate de întocmirea documentaţiei tehnice pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii aferente racordului, întocmirea proiectului tehnic pentru executarea lucrărilor de construcţii aferente racordului precum şi execuţia acestuia în cazurile menţionate în cadrul regulamentului. De asemenea, vizează creșterea competitivității în ceea ce privește modul de realizare a racordului de înaltă presiune prin reducerea timpului de realizare efectivă al acestuia, precum și reducerea costurilor de racordare prin introducerea competiției între operatorii economici, se arată în comunicatul ANRE.

Regulamentul privind racordarea la sistemele de transport al gazelor naturale va intra în vigoare la data abrogării dispozițiilor privind racordarea la sistemul de transport al gazelor naturale, prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1043/2004, cu modificările şi completările ulterioare.

Share.

Lasă un comentariu