ANRE a acordat marți licenţa de furnizare a energiei termice companiei care a preluat RADET, Termoenergetica

0

Bogdan Tudorache

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie a acordat marți licenţa de furnizare a energiei termice în Capitală companiei Termoenergetica, a declarat pentru energynomics.ro un membru al conducerii ANRE.

Termoenergetica este noua companie care deține activele RADET, după declararea falimentului regiei vechi, ea fiind subordonată Primăriei Capitalei.

Zilele acestea a apărut în spațiul public informația conform căreia Termoenergetica nu ar beneficia de licență.

”Termoenergetica dispune de toate avizele necesare”, a declarat pentru energynomics.ro Alexandru Burghiu, directorul noii companii deținute de Primărie, care preia activele RADET. ”Unul din documentele solicitate de ANRE pentru obținerea licenței era contractul de delegare. Cum am fi putut să obținem licența ANRE înainte de contractul de delegare?”, a declarat, luni, pentru energynomics.ro, Alexandru Burghiu.

Fostul șef al RADET, Gabriel Dumitrașcu, a declarat că Termoenergetica nu a obținut în prealabil licența de operator al sistemului de termoficare, așa cum prevede legea, iar fapta, conform art.45(4)(e) din legea 325/2006, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 30.000 lei la 50.000 lei, conform financialintelligence.ro. ”Dl. Dumitrașcu face referire la anumite articole de lege, dar eu îl sfătuiesc să mai aprofundeze, nu doar așa la modul superficial legea și regulamentele și ordinele prin care funcționează ANRE și să vadă că mai sunt și alte soluții și proceduri legale”, ne-a declarat Burghiu.

Share.

Lasă un comentariu