Andrei Ceclan: Sunt mulți consumatori în regim de mers în gol al căror consum poate fi limitat

0

Foarte multe fabrici din România s-au oprit în această perioadă și ca urmare și-au redus semnificativ consumul. Sunt încă mulți alți consumatori în regim de mers în gol care pot fi opriți sau al căror consum poate fi limitat. De aceea, Societatea Auditorilor si Managerilor Energetici din România – SAMER și Energynomics au pregătit un webinar prin care experții invitați vor promova o serie de recomandări.

“Sunt măsuri care pot fi aplicate imediat de orice beneficiar – industriaș, proprietar sau utilizator de clădire”, a precizat Andrei Ceclan, președintele SAMER, la Energynomics Talk. “Vorbim despre reducerea consumului, care înseamnă și limitarea costurilor inutile, pentru a putea direcționa banii pentru alte scopuri.”

Joi, de la ora 14.00, vom prezenta exemple de date preluate din sisteme de monitorizare energetică online, în timp real, de la mai mulți consumatori. În ceea ce privește, recomandările, Andrei Ceclan s-a referit la cele care privesc clădirile publice – grădinițe, școli, licee: “Acolo este esențial să reglăm temperaturile de încălzire a spațiilor interioare la un nivel minim care nu pune în pericol pereții și clădirile înseși, dar prin care limităm consumul de energie pentru că nu are sens să încălzim clădiri goale”.

Înscrieți-vă AICI pentru WEBINARUL – EFICIENȚĂ ENERGETICĂ în perioada suspendării / diminuării activității industriale!

Andrei Ceclan s-a mai referit și la sistemele de iluminat public stradal. “În multe orașe din România există posibilitatea de a reduce nivelul de iluminare pe timp de noapte. Cu atât mai mult merită făcut acest lucru, prin care autoritățile publice locale pot descuraja circulația pe timp de noapte, oricum limitată prin ordonanță militară”, a mai spus Andrei Ceclan.

Share.

Lasă un comentariu