Acasă » Interes general » Andrei Căvescu, AON România: Și noile riscuri pot fi acum asigurate

Andrei Căvescu, AON România: Și noile riscuri pot fi acum asigurate

16 aprilie 2020
Evenimente Trecute
energynomics

Conform studiului Global Risk Management Survey, realizat de AON pentru zona EMEA – Europe, the Middle East and Africa, printre cele mai mari riscuri în urma cărora pot să apară riscuri financiare se numără cel legislativ, a spus Andrei Căvescu, Business Development Executive AON România, la Spring Cocktail 2020, video conferința online organizată de Energynomics.

”Schimbările legislative sunt pe primul loc în clasamentul riscurilor. Urmează competiția în creștere, în paralel cu liberalizarea prețurilor. Pe locul terț se găsește problema atragerii și retenției capitalului uman, a oamenilor specializați care știu să inoveze în industrie”, a mai spus Căvescu.

Pe locul patru se găsește nivelul slab de recuperare al unei economii, în condițiile în care efectul pandemiei se va face resimțit curând pe plan global.

”Urmează eșecul în inovare, în strânsă legătură cu problema atragerii și retenției de talent, apoi întreruperea activității și riscurile legate de proprietăți – riscuri care pot fi externalizate către un asigurător”.

Alte riscuri sunt cele politice și cele legate de securitatea cibernetică, care pot provoca, prin viruși informatici, întreruperi ale sistemelor, inclusiv ale celor energetice. Și acest risc poate face obiectul unei polițe de asigurare.

Un alt risc este cel legat de regulile de protecție a datelor personale (GDPR), amenzile putând de asemenea fi acoperite de polițe de asigurare.

”Securitatea angajaților este principalul risc în perioada crizei generate de pandemie. Cum a răspuns AON? Noi suntem deja în a cincea săptămână de lucrat de acasă, iar ieri am primit un mesaj de la CEO-ul pe grup prin care am fost informați că 85-90% din angajați lucrează de acasă. Asta nu înseamnă că încetăm să inovăm și să aducem soluții ca suport pentru companii. Am creat exclusiv primul produs dedicat angajaților sub formă de indemnizație de spitalizare. Este un produs care are la bază spitalizarea pentru angajații din prima linie – din industria energetică, sectorul de retail sau de transporturi. Se plătește o indemnizație de 100 de euro pe zi. Limita maximă de spitalizare este de 10 zile, urmată de o primă de 3.000 de euro când angajatul este declarat vindecat. Este un produs ușor atipic, care funcționează pentru companiile care au în structură peste 5.000 de angajați”, a spus el.

”Încercăm să venim către partenerii noștri, atât din energie cât și din alte industrii, cu consultanță în zona îmbunătățirii planului de continuitate a afacerii. Tot ce înseamnă parte de risc trebuie să aibă și un plan de continuitate. În zona de energie vedem un risc în partea de atac cibernetic, pentru că lucrând de acasă nu mai avem un firewall puternic, ci suntem mult mai ușor de atacat. Am venit, astfel, către partenerii noștri cu consultanță în aceste domenii”.

“În viitorul foarte apropiat vom veni cu soluții locale pentru toate companiile din România, companii care vor să își asigure angajații pentru riscurile legate de COVID-19, riscuri medicale și de sănătate, indiferent de numărul angajaților”, a mai spus Andrei Căvescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *