ANAF susține că Primăria ar fi putut salva RADET

0

Într-o adresă ANAF se arată că începând cu decembrie 2018, Primăria Municipiului București nu a întreprins nici o măsură pentru a prelua creanța ELCEN, deși Ministerul Finanțelor și-a dat acordul de principiu. Deși în februarie Gabriela Firea declarase că PMB a făcut tot ce este posibil pentru a salva RADET.

“Am făcut tot ceea ce este profesional și omenește posibil atât pentru salvarea RADET– instituție a Municipiului București, cât și a ELCEN, companie aflată în subordinea Guvernului României. Am acceptat inclusiv sa plătim o suma imensă, 230 milioane de euro, creanța ANAF asupra ELCEN, tocmai pentru a unifica cele două sisteme, cel de producție al energiei termice, gestionat de ELCEN, cu cel de transport și distribuție, gestionat de RADET, în interesul cetățenilor”, a spus primarul, potrivit economica.net.

PMB și-a manifestat inițial interesul de a prelua cererea ELCEN, dar a abandonat planul, care a condus la situația falimentară în care se află RADET în prezent, potrivit surselor citate de economica.net.

Share.

Lasă un comentariu