Amonil încearcă să blocheze decizia de intrare în faliment

0

Fostul combinat Amonil din Slobozia a depus apel împotriva decizii a instanței de intrare în faliment.

Aflat în insolvență, a intrat surprinzător în faliment deși planul de reorganizare i-a fost avizat de judecătorul sindic, în toamna anului 2017.

Planul includea datorii de 25,75 milioane de lei către creditorii înscriși la masa credală, și arăta că, pentru a-și continua activitatea și a genera venituri, compania trebuie să-și închirieze o investiție aflată în derulare, “centrala de producere a energiei electrice și termice în cogenerare”, către unul din creditorii săi, Chemgas Holding Corporation, conform profit.ro.

Rezultatele preliminare pentru anul trecut, avansate în urmă cu zece zile, indicau o pierdere de 1,8 milioane lei. Principalul creditor chirografar din tabelul definitiv este Chemgas Holding Corporation, având o creanță în sumă de 10,12 milioane lei. Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) Ploiești figurează cu o creanță de 9,25 milioane lei, iar salariații, cu 118.865 lei. Potrivit presei centrale, firma din Slobozia este controlată indirect de omul de afaceri Ioan Niculae, printr-un offshore înregistrat în Belize. Chemgas Holding Corporation este o firmă din grupul Inter-Agro, controlat tot de Niculae, scria anterior News.ro.

Share.