Americanii reduc costul “solarului” la 3 cenți/kwh: cu proiecte de 46 de milioane de dolari

0

Departamentul pentru Energie al SUA a acordat 46,2 milioane de dolari unor granturi de cercetare pentru îmbunătățirea tehnologiilor de energie solară și reducerea costurilor de producție la 3 cenți per kilowatt-oră până în 2030.

Bursele tehnologice sunt acordate unui număr de 48 de universități și centre de dezvoltare, potrivit Bloomberg. Arizona State conduce în clasamentul finanțării, întrucât dispune de noi metode de testare a modulelor solare.

Banii vor fi parțial compensați de cele 48 de proiecte acordate laboratoarelor și universităților, inclusiv Arizona State, care intenționează să utilizeze 1,6 milioane de dolari pentru a dezvolta un test de raze X pentru a evalua performanța modulelor subțiri în condiții dure, potrivit unei declarații citate de Bloomberg.

“Aceste proiecte asigură existența unui flux de cunoștințe, resurse umane, soluții de transformare tehnologică și cercetare pentru a sprijini industria”, a declarat Charlie Gay, directorul Inițiativei SunShot a Departamentului Energiei din SUA.

Alte finanțări majore includ: 1,37 milioane de dolari pentru Universitatea Stanford pentru a îmbunătăți designul de perovskite pe module de siliciu; 1,13 milioane USD pentru Universitatea de Stat din Colorado pentru a îmbunătăți producția de filme subțiri și 2 milioane de dolari pentru SolarReserve Inc. pentru a reduce costurile de depozitare a sării topite.

Share.

Lasă un comentariu