Am lansat numărul 28 al revistei Energynomics – a treia ediție accesibilă integral online!

0

Numărul 28 al revistei Energynomics Magazine a fost lansat vineri, 16 octombrie și este accesibil integral online, gratuit, alături de cele 27 de numere anterioare.

ENERGYNOMICS MAGAZINE ONLINE

184 de pagini de interviuri, analize și opinii, integral bilingve, la cea mai bună calitate grafică, sunt disponibile acum pentru toți cei interesați de actualitatea industriei energetice din România. În câteva săptămâni va fi disponibilă și varianta tipărită, așa cum se întâmplă din decembrie 2013, pentru profesioniștii din industria energetică din România, managerii celor mai active companii și oficialii din autoritățile de reglementare cu atribuții în sectorul energetic.

COMANDĂ REVISTA la office @ energynomics.com

Pentru aceștia, abordăm temele de maximă actualitate, de la impactul crizei Covid-19 în industria energetică, la planurile de investiții ale companiilor românești, de la automatizare și digitalizare ca soluții pentru optimizarea afacerilor industriale, la promisiunea pe care o reprezintă sistemele de generare a electricității din surse solare.

Câteva idei din cuprins

Președintele Directoratului Transelectrica, Cătălin Nițu, vorbește despre deciziile luate pentru a accelera transformarea companiei într-una dinamică, cu procese și resurse integrate. „Dezvoltarea sustenabilă a rețelei de transport al energiei electrice înseamnă pentru comunitățile locale îmbunătățirea calității și a siguranței în alimentare cu energie electrică”, afirmă Cătălin Nițu. Totodată, el se referă și la prezența tot mai relevantă a energiei regenerabile în mixtul energetic național, tendință care „definește una dintre prioritățile naționale, și anume integrarea producției provenite din surse regenerabile”.

Compania americană Black Sea Oil & Gas a lansat Proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia (MGD), după investiții totale care au depășit 600 de milioane de dolari. Directorul general, Mark Beacom, este convins că prima moleculă de gaz din proiectul MGD va intra în sistemul de transport local la jumătatea anului viitor. El crede că România trebuie să înlăture, cât mai repede posibil, legislația care împiedică proiectele de gaze de la Marea Neagră: ”Este absolut necesar ca legislația care este ostilă investițiilor în Marea Neagră, așa cum a fost adoptată în 2018, să dispară cu totul.” Mai avem un an până la începutul producției, așa că sper ca până atunci taxa suplimentară să fie eliminată, a declarat Beacom pentru Energynomics.

Răzvan Copoiu este noul director general al Signify România și al altor 10 țări din Europa de Sud-Est. Signify a atins deja pragul neutralizării emisiilor de carbon pentru toate operațiunile sale, la nivel global; acum își propune să atingă același obiectiv și în România.

Autorități și manageri, companii și experți din toate sectoarele energetice apar de asemenea în noul număr Energynomics Magazine.

Menținem perspectiva integrată asupra întregii industrii, cu patru secțiuni distincte pentru fiecare mare sector – electricitate, petrol și gaze, regenerabile, termoficare – și o secțiune de interes general.

Puteţi vedea toate numerele anterioare, în format electronic, AICI.

Dacă vreţi să ne propuneţi o temă, o colaborare editorială sau publicitară, vă invităm să ne scrieţi pe adresa office @ energynomics.com. Pentru abonamente, vă invităm să folosiţi aceeaşi adresă office @ energynomics.com.

Share.

Lasă un comentariu