Alte 14 microhidrocentrale ale Hidroelectrica vor fi scoase la vânzare în ianuarie

0

Hidroeletrica va scoate la licitaţie publică deschisă cu strigare, în 23 şi 24 ianuarie 2014, o șarjă de 14 microhidrocentrale, pentru care speră să obţină un preț minim de 46,2 milioane de lei (10,4 milioane de euro), informează Mediafax.

Agenția citează un comunicat al producătorului de electricitate care spune că “vor fi scoase la vânzare, prin licitaţie publică deschisă cu strigare, încă 14 microhidrocentrale grupate în 7 pachete de active, preţul total de pornire a licitaţiilor fiind de 46,2 milioane de lei (circa 10,4 milioane de euro)”.

În iunie, Hidroelectrica a vândut 14 microhidrocentrale pentru 46,8 milioane de lei (10,5 milioane de euro). Comunicatul citat de Mediafax arată că Hidroelectrica vrea să vândă 88 de microhidrocentrale în 2013 și 2014.

Deși acestea reprezintă sub 1% din capacitatea totală de producție instalată a Hidroelectrica, sumele cheltuite cu operare și mentenanța microhidrocentralelor depășesc veniturile pe care le aduc, iar compania nu are resurse pentru investiţiile necesare, ca să asigure rentabilizarea prin obţinerea de certificate verzi.

Share.

Lasă un comentariu