Alro finalizează noi investiții în eficiență energetică

0

Alro S.A. a anunțat finalizarea a noi investiții în valoare de 3,4 milioane de dolari în domeniile creșterii eficienței energetice, competitivității și modernizării liniilor de producție în sectorul de aluminiu primar.

„Continuăm implementarea activă a conceptul de „Fabrică Verde”, prin folosirea tehnologiilor de ultimă generație disponibile pe piață, care ne vor permite atât creșterea eficienței cât și apropierea de ținta de zero deșeuri și zero emisii”, a declarat Gheorghe Dobra, Director General al Alro S.A.

Ca parte programului de creștere a competitivității, Alro a finalizat cu succes testele de operare pentru instalația de turnare sleburi, care a fost modernizată cu tehnologie Wagstaff, liderul mondial în producția de echipamente de turnare pentru industria aluminiului, pentru a permite turnarea tuturor tipurilor de aliaje de aluminiu.

”Având în vedere faptul că producția totală de sleburi a crescut cu peste 50% în ultimii cinci ani, iar cea a aliajelor dure pentru industria aeronautică s-a triplat în aceeași perioadă, această investiție ne va asigura atât condițiile cât și echipamentele necesare pentru producția de sleburi în condițiile de volum și calitate solicitate de către divizia de procesare a Alro”, a mai spus Dobra.

„De asemenea, am încheiat cu succes testele aferente proiectului de instalare a unui agitator electromagnetic în vederea creșterii eficienței operațiunilor de retopire. Este vorba de un contract de aproape 650 de mii de dolari, încheiat cu unul dintre cei mai importanți producători de echipamente pentru topitoriile de aluminiu reciclat. Soluția adoptată ne va permite o eficiență mai mare a cuptorului de retopire, la un consum de gaze naturale și energie mai redus”, adaugă Dobra.

În ultimii 15 ani, Alro a investit constant în programe de îmbunătățire a eficienței operaționale, cu rezultate foarte bune în raport cu media industriei mondiale a aluminiului. Planul de afaceri pentru perioada 2017 – 2021 previzionează investiții totale de peste 190 de milioane de dolari, din care peste 100 de milioane de dolari pentru proiectele de creștere a eficienței energetice.

În sectorul de aluminiu prelucrat, Alro a modernizat liniile de prelucrare, a introdus noi tehnologii și echipamente cu randament energetic ridicat. În plus, a implementat conceptul de mentenanță predictivă și digitalizare. Toate acestea, au avut ca rezultat o creștere a producției de aluminiu prelucrat de patru ori, dar și reducerea consumului specific de electricitate de cinci ori. Tehnologia de ultimă generație a permis companiei să introducă noi tipuri de produse în portofoliu, pentru industria auto și aeronautică.

Share.

Lasă un comentariu