„Alianța Refacerii Verzi” a fost lansată în Parlamentul European

0

O alianță informală a fost lansată în Parlamentul European pe baza apelurilor din partea a 12 miniștri ai mediului din UE care au semnat un apel pentru o redresare ecologică în urma pandemiei de COVID-19.

„Alianța Refacerii Verzi” a fost lansată luni (14 aprilie) la inițiativa lui Pascal Canfin, un europarlamentar francez, care prezidează comitetul pentru mediu și sănătate publică al Parlamentului European.

În plus față de cei 79 de europarlamentari din întregul spectru politic, alianța reunește și grupuri ale societății civile, inclusiv 37 de șefi, 28 de asociații de afaceri, confederația sindicală europeană, 7 ONG-uri și 6 think tank-uri, potrivit Euractiv.com.

Această inițiativă a fost creată la câteva zile după ce miniștrii de mediu ai UE au lansat un apel pentru plasarea Acordului verde european în centrul planului de recuperare post-pandemică al UE.

Din Alianță fac parte nume mari din sectorul privat, inclusiv directorii Ikea, H&M, Unilever, Danone sau E.ON. Semnatarii susțin că s-au angajat să sprijine „planurile de transformare prin stimulare” post-pandemice, care pun lupta împotriva schimbărilor climatice și a pierderilor de biodiversitate în centrul politicii economice a Europei.

Share.

Lasă un comentariu