Alexe: România va avea la dispoziţie 24 de miliarde de euro pentru proiecte verzi

0

România va avea la dispoziţie 24 de miliarde de euro pentru proiecte verzi, din totalul de aproape 80 de miliarde de euro obţinut la negocierile din Consiliul European, susține ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Costel Alexe.

„Preşedintele Klaus Iohannis a obţinut o sumă remarcabilă pentru România, cea mai mare pe care ţara noastră a avut-o vreodată la dispoziţie. Din aceste 80 de miliarde, conform deciziilor Consiliului European, 30% vor trebui cheltuite pentru obiective verzi, pentru crearea unei economii performante, cu emisii reduse de carbon, conform obiectivelor Pactului Ecologic European. Prioritatea noastră de acum este una singură: atragerea tuturor acestor fonduri, inclusiv a celor pentru combaterea efectelor pandemiei. Spun asta deoarece cele 33 de miliarde de euro din programul de relansare economică vor trebui cheltuite în următorii doi ani. Asta înseamnă un ritm dinamic pentru a trimite toate planurile noastre autorităţilor europene”, susţine Alexe, într-un comunicat de presă al ministerului de resort, conform Capital.ro.

Totodată, ministrul a mai subliniat faptul că prioritatea pentru următoarele luni este concentrarea pe proiecte de mediu, pentru ca România să beneficieze de cât mai mulţi bani din fondurile pe care le are la dispoziţie, iar accentul va cădea, în prima etapă, pe cele aproximativ 10 miliarde de euro din Planul de relansare economică a Uniunii Europene.

Share.

Lasă un comentariu