Ajutorul de stat pentru CE Oltenia și Tarom, în negocieri cu Comisia Europeană

0

Autorităţile din România sunt în discuţii cu Comisia Europeană (CE) privind acordarea de ajutoare de stat Complexului Energetic Oltenia, afectat de creşterea preţurilor la certificatele de emisie, şi companiei Tarom, a declarat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

“Sunt discuţii care se desfăşoară cu Comisia Europeană legate de acordarea de ajutoare de stat pentru Complexul Energetic Oltenia, care e afectat de creşterea preţurilor la certificatele de emisie, şi de acordarea unui ajutor pentru Tarom.

”Tarom a avut o rezervă de vreo jumătate de miliard de dolari, a ‘reuşit’ timp de zece ani să piardă cu regularitate câte 40-50 de milioane şi, după zece ani, evident că jumătatea de milion de dolari s-a terminat şi acum cere să fie salvată. Noi argumentăm Comisiei Europene că este pentru prima dată când Tarom primeşte ajutor de stat de când suntem membrii Uniunii. Nu se pot acorda ajutoare de stat decât o dată în zece ani, e adevărat. Deci, argumentaţia noastră către Comisia Europeană este că, de când am intrat în Uniune, este prima dată când se acordă ajutor de stat Tarom”, a spus şeful autorităţii de concurenţă.

În viziunea lui Chiriţoiu, acordarea de ajutoare de stat nu garantează viitorul CE Oltenia și trebuie luate măsuri ca, odată ce a ieşit din programul de restructurare, aceasta să funcţioneze corect în piaţă.

Share.

Lasă un comentariu