Agora Energiewende: Eliminarea treptată a cărbunelui din Germania – impact foarte mic asupra prețurilor

0

Renunțarea la cărbune a Germaniei și continuarea producerii de energie regenerabilă vor avea doar un impact „foarte mic” asupra prețurilor energiei, potrivit unui studiu realizat de către think tankul energetic Agora Energiewende. În timp ce clienții casnici vor trebui să plătească cu 0,4 eurocenți mai mult pe kilowatt-oră în 2030, industria cu consum energetic intensiv va beneficia ceva mai mult de închiderea minelor de cărbune. Agora a constatat că energiile regenerabile ar scădea prețurile en-gros cu aproximativ 0,5 eurocenți, după compararea a două scenarii, unul în care generarea pe cărbune este redusă în conformitate cu propunerea comisiei Cărbunelui și un scenariu „obișnuit”, în care nu se renunță la cărbune și nici nu se adaugă surse regenerabile suplimentare.

„Extinderea rapidă a surselor regenerabile de energie ar proteja astfel companiile mari consumatoare de energie față de prețurile ridicate ale energiei electrice”, a declarat directorul Agora, Patrick Graichen, conform CLEW.

Studiul a mai constatat că Germania va rămâne un exportator net de energie electrică, chiar dacă energiile regenerabile ar fi extinse pentru a acoperi 65% din generarea de energie electrică.

Share.

Lasă un comentariu