AFEER va înființa un centru de informare a consumatorilor

0

Nu mă aștept ca liberalizarea pieței de energie electrice de la 1 ianuarie 2021 să însemne probleme sau schimbări semnificative, a spus Ion Lungu, președintele Asociației Furnizorilor de Energie Electrică din România – AFEER, în cadrul conferinței Energynomics “Viitorul utilităților – provocări și oportunități”. “Liberalizarea este de fapt o revenire la situația de dinainte de celebra OUG 114/2018, când lucrurile mergeau foarte bine. Nu mă aștept la probleme sau schimbări majore în 2021, cu atât mai mult cu cât liberalizarea are șanse mai mari de reușită când tendința prețurilor este stabilă sau ușor descrescătoare”, a explicat Lungu.

În opinia președintelui AFEER, trebuie să avem în vedere ca liberalizarea totală a pieței să transfere avantaje către toți participanții la piață, “ceea ce implica un preț corect inclus într-un pachet complex de servicii”. Domnia sa a insistat pentru o informare corectă a consumatorilor în procesul de schimbare a furnizorului. „Informarea se poate face din surse autorizate, respectiv site-ul ANRE și cele ale companiilor de profil. Nu contează numai prețul energiei, consumatorul trebuie să se uite cu atenție la condițiile contractuale, pentru că, de regulă, furnizorul de energie vine și cu un pachet de servicii”, a mai spus reprezentantul furnizorilor de energie.

AFEER va continua să deruleze campania de informare a consumatorilor, sub deviza „Un consumator informat este un consumator protejat” și va înființa un Centru de informare a consumatorilor. „Informarea consumatorilor trebuie să se facă într-un limbaj simplu și lipsit de ambiguități”, a spus Ion Lungu, adăugând că Asociația își propune ca, “la un moment dat, să se implice și în soluționarea litigiilor”.

Share.

Lasă un comentariu