AFEER Academy continuă cursurile de bază și avansate privind sectorul energetic

0

Asociația Furnizorilor de Energie Electrică din România (AFEER) anunță că AFEER Academy organizează și în acest an cursuri de bază, precum și avansate, privind sectorul energetic și activitatea de furnizare și trading. Proiectul se dovedește a fi unul de succes, având în vedere interesul manifestat de participanții la piața energiei pentru aceste cursuri, susținute de specialiști cu experiență în domeniu. Deși s-a lansat pe 5 noiembrie, AFEER Academy a avut deja trei serii, cu peste 70 de cursanți.

Săptămâna viitoare, la AFEER Academy, se desfășoară cursul dedicat Pieței de Echilibrare. „Interesul manifestat pentru acest curs a fost atât de mare încât am decis să organizăm două serii. Primul curs va avea loc săptămâna viitoare, cu participarea a 25 de cursanți. Urmare a cererilor foarte mari, am decis organizarea unei serii suplimentare, care este programată pentru luna martie”, spune Ion Lungu, Președintele AFEER.

Cursul Piața de Echilibrare se adresează persoanelor care doresc să deţină cunoștine aprofundate despre această piaţă, să se perfecţioneze în activitatea de ofertare pe Piața de Echilibrare și în calculul dezechilibrelor și care sunt interesate să devină participanţi activi la această piaţă în mod direct sau prin agregator. Cursul vizează înţelegerea mecanismului și a utilităţii Pieţei de Echilibrare, precum și a necesităţii acesteia din punctul de vedere al operatorului Sistemului Energetic Naţional.

“Noi reguli urmează să fie aplicate pe Piața de Echilibrare, care va funcționa conform reglementărilor europene. În viitor, odată cu posibilitatea apariţiei unor agregatori, care vor putea participa și la Piaţa de Echilibrare, precum și datorită dezvoltării conceptului de demand-response, numărul de participanţi la Piaţa de Echilibrare va crește exponenţial, ceea ce va duce la o creștere a importanţei acestei pieţe în portofoliile participanţilor la piaţă”, apreciază Ion Lungu.

De asemenea, continuă cursurile AFEER Academy dedicate acumulării cunoștințelor de bază privind sectorul energetic.

Share.

Lasă un comentariu