ADX Energy își propune să foreze pentru explorare în Parța, Timiș, în 2015

0

Compania petrolieră australiană ADX Energy a anunțat că, pe baza datelor seismice 2D obținute până în prezent și a rezultatelor cartografierii a identificat trei potențiale arii de explorare în Parța, județul Timiș, din vestul României. ADX deține o participație de 50% din drepturi și este operatorul concesiunii Parța.

Informațiile furnizate de analiză seismică indică șanse crescute succes, iar condițiile financiare de realizare a forajelor. Mai exact, zăcămintele vizate sunt amplasate la mică adâncime (între 800 și 2.000 de metri), costurile de foraj scăzut (sub 2 milioane de dolari pe sondă), accesul la infrastructură, condițiile fiscale atractive și apropierea de piețele europene. Astfel, chiar descoperirea unor rezerve relativ modeste ar putea aduce randamente excelente ale investițiilor.

Pe măsură ce noi date seismice (2D și 3D) vor deveni disponibile, perspectivele s-ar putea îmbunătăți, estimează ADX Energy.

cifre ADX

Accelerarea planurilor de foraj și discuții pentru atragerea de noi parteneri

Intenția inițială a ADX Energy era să înceapă forajele după încheierea achiziționării de date seismice. În urma identificării acestor ținte de foraj promițătoare, ADX și partenerul său vor să accelereze planurile de forare a cel puțin două sonde de explorare. ADX a început discuțiile cu potențiali parteneri activi în regiune, cu scopul de a începe operațiunile de foraj în al doilea trimestru din 2015.

Date seismice suplimentare și autorizații

În paralel cu pregătirea pentru foraje în prima parte a anului viitor ADX va continua să lucreze pentru finalizarea acordurilor de acces la terenuri pentru noi operațiuni de achiziție seismică 2D și 3D, care vor permite companiei să-și dezvolte perspectivele privind noi runde de forare la sfârșitul anului 2015.

Investiții de 100 de milioane de euro

În luna iulie, compania australiană a anunțat că ar putea investi până la 100 de milioane de euro în operațiuni de explorare / exploatare petrolieră în județul Timiș și încearcă să-și convingă investitorii că România susține activitățile legate de petrol și gaze, având în vedere că strângerea de fonduri este “nu tocmai ușoară”.

foto articol ADX

“Atragerea de finanțare pentru un proiect de dezvoltare în petrol și gaze nu este partea cea mai ușoară. Principala problemă este să le oferim investitorilor încrederea necesară că România este o țară care susține aceste activități și, ca atare, ele pot fi dezvoltate într-o manieră rapidă și eficientă din punct de vedere al costurilor, cu respectarea legilor și normelor europene”, declara Paul Fink, director tehnic la ADX Energy.

Fink a adăugat că, în funcție de rezultatele obținute în timpul fazei de explorare, investițiile ADX Energy ar putea ajunge la 100 de milioane de euro în următorii cinci ani.

ADX Energy a concesionat perimetrul Parța din județul Timiș de la statul român pentru a explora resursele de petrol și gaze naturale din zonă.

“Strategia noastra este să descoperim zăcăminte de petrol care nu au fost identificate în trecut, folosind cele mai moderne tehnologii”, a declarat Fink.

ADX Energy are sediul in Perth, Australia, și poate desfășura proiecte în Europa și Africa de Nord.

Share.

Lasă un comentariu