Administratorii Oltchim cer falimentul combinatului

0

Consorțiul de administratori ai Oltchim (OLT) compus din BDO Business Restructuring SPRL și Rominsolv SPRL a depus la Tribunalul Vâlcea, raportul privind stadiul de implementare a planului de reorganizare a activității combinatului din Râmnicu Vâlcea, prin care arată instanței că durata planului de reorganizare a expirat, astfel încât să dispună deschiderea procedurii falimentului pentru Oltchim, potrivit unui raport al emitentului remis Bursei de Valori București (BVB).

La finalul anului trecut, Comisia Europeană a constatat că, de la privatizarea eșuată a combinatului petrochimic, în septembrie 2012, societatea a beneficiat de ajutoare de stat incompatibile în valoare aproximativă de 335 de milioane de euro, astfel încât Comisia a hotărât că țara noastră trebuie să recupereze aceste ajutoare chiar de la Oltchim, conform Bursa.

Anterior, Chimcomplex Borzești, societate controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, a preluat o parte din activele Oltchim pentru suma de 127 milioane de euro plus TVA.

Pe lângă suma de 127 de milioane de euro, Chimcomplex a preluat probleme de mediu ce presupun investiții de zeci de milioane de euro, angajându-se la un program de investiții de 70 milioane euro. Combinatul petrochimic se găsește în procedură de insolvență din luna ianuarie a anului 2013.

Share.

Lasă un comentariu