ACUE salută modificarea ratei de rentabilitate a capitalului investit – un semnal de creștere a investițiilor

0

Companiile membre ale Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE) apreciază că decizia Guvernului de creștere a ratei reglementate de rentabilitate (RRR) a capitalului investit este un mesaj adresat operatorilor de transport și distribuție a energiei electrice și gazelor naturale de a investi în rețele și de a-și diversifica programele de investiții.

Pentru operatorii de transport și distribuție, realizarea investițiilor planificate reprezintă o preocupare permanentă de reducere a pierderilor tehnologice, de creștere a eficienței rețelelor și de îmbunătățire a performanței serviciilor de distribuție, toate în beneficiul clienților.

Conform estimărilor Federației ACUE, rețelele de distribuție necesită un efort investițional de peste 10 miliarde de euro pe termen lung pentru înlocuirea infrastructurii cu durata de viață depășită, în vederea reducerii decalajelor față de media UE.

Sectorul transportului și distribuției de energie electrică și de gaze naturale are în continuare nevoie de investiții importante, realizate constant, pentru modernizarea și extinderea rețelelor, precum și pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite consumatorilor, lucru prezentat și în Strategia energetică a României, document aflat în curs de aprobare.

Despre ACUE

Înființată în mai 2012, Federația ACUE are 28 de membri, printre care se numără grupuri importante din domeniul energiei electrice și gazelor naturale, respectiv CEZ România, E.ON România, Electrica SA, ENEL România, ENGIE România, Gaz Est, Transelectrica SA, WIEE, cu un număr total de circa 27.000 de angajați și cu o cifră de afaceri anuală de peste 5,5 miliarde de Euro. Valoarea totală a investițiilor realizate de membrii ACUE în perioada 2005-2018 depășește 10 miliarde de euro. Impactul activității companiilor membre în economie este unul semnificativ, susținând indirect alte câteva zeci de mii de locuri de muncă.

Share.

Lasă un comentariu