ACUE: Gazele pentru populație se scumpesc cu în medie de 5,6%

0

Federația Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie ACUE precizează într-un comunicat de presă că prețul final al gazelor naturale pentru populație a crescut, în medie, cu aproximativ 5,6%, începând cu data de 10 ianuarie. “Ca urmare a creșterii costului de achiziție a gazelor naturale pe care furnizorii îl plătesc producătorilor de gaze naturale, ANRE a decis, în conformitate cu metodologia în vigoare, majorarea prețului final al gazelor naturale pentru populație în medie cu aproximativ 5,6%”, afirmă ACUE.

Federația care reunește 30 de membri – între care E.ON România, ENGIE România, ENEL România, CEZ România, C.N.T.E.E. Transelectrica SA, Societatea Energetică Electrica SA și WIEE – reamintește că, începând cu 1 aprilie 2017, prețul cu care furnizorii cumpără gazul de la producătorii interni nu mai este stabilit de autorități, fiind rezultatul evoluției cererii și ofertei din piață. “ANRE analizează periodic evoluția prețului gazelor achiziționate de furnizori și are obligația de a ajusta valoarea detransfer către consumatorii casnici, conform legislației în vigoare.”

ACUE insistă asupra faptului că majorarea prețurilor a fost provocată strict de majorarea costurilor de achiziție a gazelor din producția internă, în condițiile în care tariful de distribuție și marja de furnizare au rămas neschimbate.

Share.

Lasă un comentariu