Acționarii Nuclearelectrica aprobă demararea procedurii de achiziție a sucursalei CNU de la Feldioara

0

Bogdan Tudorache

Acționarii Nuclearelectrica (SNN) au aprobat luni declanșarea procedurilor de cumpărare a activelor aferente Sucursalei Feldioara aparținând Companiei Naționale a Uraniului. Achiziția va avea loc ”prin negociere directă cu CNU”, precizează raportul remis Bursei de Valori.

Decizia a fost luată în prezența acționarilor reprezentând circa 91% din acțiuni, și, deși majoritatea voturilor au fost exprimate în favoarea preluării, circa 10% din acționari s-au opus acesteia.

În același timp, acționarii au aprobat inițierea demersurilor în vederea transferului licenței de concesiune a activității de exploatare în perimetrul Tulgheș – Grintieș, județul Neamț, conform înțelegerii încheiate de CNU cu Agenția Națională de Resurse Minerale.

Acționarii au mai decis vânzarea unui bloc de locuințe din Cernavodă, dar și majorarea capitalului EnergoNuclear cu 1,5 milioane lei, prin creșterea valorii unui împrumut oferit de acționar (SNN) până la valoarea de 5,5 milioane lei.

Totodată, s-a aprobat participarea SNN la constituirea Asociației Producătorilor de Energie Electrică – HENRO și a contribuției inițiale la patrimoniul acesteia, în conformitate cu nota prezentată acționarilor.

Share.

Lasă un comentariu