ABB România are un nou director general – Erhan Savas preia frâiele de la Tomasz Wolanowski

0

De la 15 octombrie, grupul ABB are un nou director general pentru România: Erhan Savas a preluat frâiele de la Tomasz Wolanowski, care revine în Polonia după șase ani de activitate în România. Erhan Savas va fi responsabil și de afacerile de Electrificare are ABB în Republica Moldova.

Cetățean german de origine turcă, Erhan Savas deține un Master in Management de la Universitatea din Mannheim. În 2008, s-a alăturat echipei ABB și a ocupat diverse poziții de mare responsabilitate în Germania și Turcia, în domeniile dezvoltării afacerilor, managementul vânzărilor și marketing. Ultima poziție deținută a fost cea de director de vânzări și marketing pentru business-ul Electrificare în cadrul ABB din Turcia.

Grupul ABB este prezent în România de peste 90 de ani. Activitatea ABB în România include proiecte cheie în domeniul transportului și distribuției energiei electrice, soluții de robotizare (cu aplicații pentru sudură, vopsire, paletizare și manipulare, inclusiv mentenanța preventivă și reactivă); lansarea în România a primului robot ABB colaborativ – YuMi; aplicații cu motoare Flame proof / AMD sau cele pentru termocentrale cu motoare AMI; tablouri de joasă tensiune pentru alimentarea cu energie electrică a diferitelor unități de producție din industriile auto, petrochimică și din industria prelucrării lemnului. În domeniul mobilității electrice, ABB oferă în România o gamă completă de soluții de încărcare a vehiculelor electrice, pornind de la stații de încărcare de 4,6 kW, până la soluții de încărcare rapidă de 350 kW, atât pentru vehicule electrice, cât și pentru încărcare rapidă a autobuzelor electrice. ABB operează în România prin cinci business-uri: Electrificare, Robotică și Automatizări, Acționări Electrice, Automatizare Industrială și Rețele Energetice.

ABB este un lider în domeniul tehnologiei care conduce transformarea digitală a industriilor. Având o istorie de inovație de peste 130 de ani, ABB își desfășoară activitatea prin patru business-uri globale orientate către client: Electrificare, Automatizare Industrială, Acționări Electrice, Robotică și Automatizări, susținute de platforma digitală ABB Ability ™. Activitatea ABB în domeniul Rețelelor Energetice (Power Grids) va fi cesionată către Hitachi în 2020. ABB operează în peste 100 de țări având aproximativ 147.000 de angajați.

Share.

Lasă un comentariu