ABB prezintă conceptul de robot mobil de laborator

0

ABB a deschis primul său centru global de cercetare în domeniul sănătății în campusul Texas Medical Centre (TMC) din Houston, Texas – prezentând o serie de tehnologii conceptuale, inclusiv robotul mobil YuMi, care va fi proiectat pentru a asista personalul medical și pe cel de laborator în efectuarea sarcinilor de laborator și logistice aferente spitalelor.

Robotul mobil cu două brațe YuMi va fi capabil să simtă și să navigheze în mod autonom în jurul colegilor săi umani, în timp ce va învăța să găsească diferite rute de la o locație la alta. Acesta are potențialul de a desfășura o gamă largă de activități repetitive și consumatoare de timp, inclusiv pregătirea medicamentelor, încărcarea și descărcarea centrifugelor, pipetarea și manipularea lichidelor și preluarea și sortarea eprubetelor.

La TMC Innovation Institute, ABB va dezvolta roboți care sunt capabili să efectueze procese repetitive, delicate și de rutină, permițând astfel personalului medical cu înaltă calificare și celui din laboratoare să își asume roluri mai importante și, în final, să trateze un număr mai mare de pacienți. Analiza efectuată de ABB arată că sarcinile repetitive ar putea fi finalizate cu până la 50 la sută mai repede cu ajutorul automatizării, în comparație cu procesele manuale curente, cu beneficiul suplimentar că roboții pot lucra 24 de ore pe zi.

Share.

Lasă un comentariu