ABB își vinde segmentul de invertoare solare

0

ABB și compania italiană FIMER au semnat un acord de achiziționare de către FIMER a business-ului de invertoare solare al ABB. Tranzacția va spori perspectivele viitoare ale business-ului de invertoare solare și va permite ABB să își concentreze portofoliul de business pe alte piețe în creștere, precizează ABB.

Business-ul ABB de invertoare solare are aproximativ 800 de angajați în peste 30 de țări, cu unități de producție și de cercetare-dezvoltare situate în Italia, India și Finlanda. Acesta include afacerea de invertoare solare de la Power-One, achiziționată de divizia ABB de Automatizare și Acționări în 2013. Business-ul oferă un portofoliu cuprinzător de produse, sisteme și servicii pentru diferite tipuri de instalații solare. Această activitate aparține în prezent business-ului Electrificare al companiei ABB și a realizat venituri de aproximativ 290 milioane USD în 2018.

Ambele companii vor asigura o tranziție lină atât pentru clienți, cât și pentru angajați. FIMER va onora toate garanțiile existente, iar ABB va compensa FIMER pentru preluarea afacerii și a obligațiilor acesteia.

Ca rezultat, ABB se așteaptă să înregistreze o taxă non-operațională după impozitare de aproximativ 430 milioane USD în cel de-al doilea trimestru al anului 2019, rezultatele de la jumătatea anului 2019 fiind impactate în consecință. Aproximativ 75% din această taxă este reprezentată de ieșirile de numerar pe care ABB le va plăti FIMER de la data încheierii tranzacției până în anul 2025. În plus, ABB preconizează până la 40 milioane USD costuri de separare aferente, începând din a doua jumătate a anului 2019.

După încheierea tranzacției, ABB se așteaptă ca marja operațională EBITA pentru business-ul Electrificare să fie afectată pozitiv cu puțin peste 50 de puncte de bază, sprijinind astfel progresul afacerii către coridorul marjei țintă de 15-19 procente.

Finalizarea este preconizată să aibă loc în primul trimestru al anului 2020 și va fi supusă anumitor condiții, inclusiv finalizarea procesului de separare și consultare prealabilă cu organismele reprezentante ale angajaților. “Cesionarea este în conformitate cu strategia noastră de gestionare continuă și sistematică a portofoliului în scopul creșterii competitivității, concentrării asupra calității veniturilor și a creșterii segmentelor. Solar-ul este un focus bine stabilit și esential pentru FIMER și ca atare, credem că FIMER este un proprietar foarte bun pentru business-ul ABB din domeniul invertoarelor solare. Combinația portofoliilor în cadrul FIMER va sprijini creșterea în continuare a vânzărilor. Prin oferta noastră inteligentă de joasă și medie tensiune, ABB va continua să integreze energia solară într-o gamă de soluții inteligente, incluzând clădiri inteligente, stocare de energie și încărcarea autovehiculelor electrice”, a declarat Tarak Mehta, Președintele business-ului Electrificare al ABB.

“Suntem bucuroși să anunțăm acest nou pas în dezvoltarea noastră, deoarece concentrarea FIMER pe business-ul solar va fi mult sporită prin această integrare. Angajamentul nostru de a influența în mod pozitiv piața energiei va fi realizat prin dezvoltarea de noi platforme de produse și tehnologii digitale inovatoare. Vom continua activitatea excelentă realizată de ABB în ultimii ani, combinând resurse prețioase, cunoștințe și experiență acumulată în Italia și în întreaga lume. Cu un portofoliu consolidat, suntem mai bine plasați pentru a modela viitorul acestei afaceri din ce în ce mai strategice”, a adăugat Filippo Carzaniga, Chief Executive Officer al FIMER.

Share.

Lasă un comentariu